Gulyásleves

Gulyásleves
Elkészítési idő
4,0 17 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 40 dkg marhalábszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 ek olaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 1-2 csipet őrölt köménymag
  • 25 dkg sárga- és fehérrépa
  • 30 dkg burgonya
  • 40 dkg marhalábszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 ek olaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 csipet őrölt köménymag
  • 25 dkg sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 25 dkg fehérrépa

Elkészítés:

A húst megmossuk, kis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk.

Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a húst, és folyamatosan kevergetve néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, egy kis sót, és fedő alatt saját levében puhára pároljuk (kb. 1 óra).

Közben meghámozzuk a répákat és a burgonyát, a répákat karikákra, a burgonyát kis kockákra vágjuk, majd a húshoz adjuk, és feleresztjük vízzel. A köménymaggal fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük. Végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Tetejét hegyes zöldpaprika karikákkal díszíthetjük, külön tányérkán pedig csípős cseresznyepaprikát kínálhatunk hozzá.