Grillezett töltött pisztráng

Grillezett töltött pisztráng
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 2 személyre:
  • 2 db közepes, konyhakész pisztráng
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 db sárgarépa
  • 3 szál újhagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 db zsemle
  • pici tej
  • a körethez:
  • 20 dkg jázmin rizs
  • 20 dkg vegyes zöldség (fagyasztott)
  • 3 dkg vaj
  • 2 db konyhakész pisztráng
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 db sárgarépa
  • 3 szál újhagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 db zsemle
  • pici tej
  • 20 dkg jázmin rizs
  • 20 dkg vegyes zöldség (fagyasztott)
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A halat megmossuk, leszárítjuk, beirdaljuk, és citromlével kívül-belül meglocsoljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kipirítjuk a zsírját. A felesleget leöntjük, és a maradékon megfonnyasztjuk a tisztított és vékony csíkokra vágott zöldségeket és a reszelt fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a fehérbort, és miután a zöldségeket megdinszteltük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.

A zsemlét kevés tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és hozzámorzsoljuk a zöldségekhez, hozzáadjuk a tojást, és az egészet összedolgozzuk, ezzel a töltelékkel töltjük meg a halak hasüregét. A töltött pisztrángokat az előmelegített grillen, mindkét oldalukon, szép pirosra sütjük.

A körethez a zöldségkeveréket vajon megpároljuk és egy kevés sóval ízesítjük. A töltött pisztrángot jázmin rizzsel, párolt zöldségkörettel és citrom szeletekkel tálaljuk.

Ezt az ételt bátran ajánlom azoknak, akik figyelnek a vonalaikra, mert nagyon könnyű és finom étel, nem terheli meg a gyomrot de mégis laktató. A rizs köret akár el is hagyható.

Megjegyzés:

A receptet Bakos Attila küldte be. Köszönjük!