Grillezett padlizsános batyuk

Grillezett padlizsános batyuk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db padlizsán
  • 23 dkg mozzarella
  • 16 db bazsalikomlevél
  • 2 db nagy paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál napraforgómag
  • a mártás:
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 db padlizsán
  • 23 dkg mozzarella
  • 16 db bazsalikomlevél
  • 2 db nagy paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál napraforgómag
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A padlizsánok szárát levágjuk, majd hosszában 16 hosszú szeletre vágjuk fel (az első, illetve az utolsó szeletet ne számítsuk).

A szeleteket sós vízben főzzük kb. 2 percig, majd leszűrjük és megszárítjuk. A mozzarellát és a két paradicsomot 8-8 szeletre vágjuk.

Két padlizsánszeletet egymásra fektetünk keresztben, majd ráteszünk egy szelet paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk. Erre egy szelet mozzarellát és egy bazsalikomlevelet teszünk, majd újra egy szelet paradicsomot, melyet újra megsózunk és borsozunk. A padlizsánok végeit összehajtjuk. Ilyen módon 8 csomagot készítünk, amelyeket kb. 20 percre hűtőszekrénybe teszünk.

Majd a padlizsánbatyukat olajjal megkenjük, és kb. 10 percig grillezzük. A paradicsommártáshoz összekeverjük a jól a felsorolt hozzávalókat.

A grillezett padlizsánbatyukat forrón, napraforgómaggal, bazsalikommal megszórva, paradicsommal leöntve tálaljuk.