Gránátalmás almatorta

Gránátalmás almatorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 7,5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • fél csomag sütőpor
  • 80 dkg alma
  • 1,5 dl tejföl
  • csipet só
  • a díszítéshez:
  • 1 gránátalma és fél piros alma
  • 7,5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • fél csomag sütőpor
  • 80 dkg alma
  • 1,5 dl tejföl
  • csipet
  • 1 db gránátalma
  • fél piros alma

Elkészítés:

A puha vajat 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és csipet sóval habverővel habosra keverjük. Apránként hozzáadunk 2 tojást, a lisztet, a keményítőt és a sütőport, jól összedolgozzuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk.

Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk és 2-3 mm-es szeletekre vágva a tésztán körbe-körbe szépen elrendezzük.

A sütőbe tesszük, és 35 percig elősütjük.

Közben a tejfölt kikeverjük a maradék 2 tojással, az 5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, majd az egészet az elősütött tészta tetejére öntjük. Visszatesszük a sütőbe és még 25 percig sütjük.

Ha kihűlt, friss almaszeletekkel, gránátalmával díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!