Görög citromos csirkeleves

Görög citromos csirkeleves
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagy csirkemellfilé, kockára vágva
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 db sárgarépa, felkarikázva
  • 1 db zellerszár
  • 1 csésze rizs
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • A habaráshoz:
  • 3 db tojássárgája
  • 2 db citrom leve
  • A tálaláshoz:
  • vékony csíkokra vágott citromhéj
  • mentalevél
  • 1 nagy csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 1 csésze rizs
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • 3 db tojássárgája
  • 2 db citrom leve
  • citromhéj
  • mentalevél

Elkészítés:

Egy fazékban olívaolajat hevítünk, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a húskockákat, egy-két percig pirítjuk, majd beletesszük a répát és a zellerszárat is. Hozzáadjuk a rizst, egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és főzni kezdjük.

A főzési idő vége felé elkészítjük a citromos mártást: a tojások sárgájához csurgatjuk a 2 citrom levét, és jól összekeverjük.

Amikor a hús, a répa és a rizs is megfőtt, a forrásban lévő levesbe öntjük a citromos mártást, hagyjuk egyet rottyanni és máris kész. Citromhéjjal és aki szereti, csíkokra vágott mentával megszórva tálaljuk.