Göngyölt hal

Göngyölt hal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 kg fehér húsú, tengeri halfilé
  • 12 szelet pármai sonka
  • 12 db napon szárított paradicsom (olajban)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • friss bazsalikomlevelek
  • bors
  • 1,5 kg fehér húsú, tengeri halfilé
  • 12 szelet pármai sonka
  • 12 db napon szárított paradicsom (olajban)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • friss bazsalikomlevelek
  • bors

Elkészítés:

A napon szárított paradicsomot robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a balzsamecetet és az olajat. Bazsalikomlevelekkel és borssal ízesítjük, majd pürésítjük.

Szétszedjük a sonkaszeleteket. A sütőpapírból levágunk egy nagy darabot és beborítjuk a sonkaszeletekkel úgy, hogy egymást kissé fedjék.
A sonkaszeletekre rákenjük a fűszeres paradicsomos krémet úgy, hogy a széleken maradjon kb. 2 cm-nyi üres hely.

Középre fektetjük a halat. A sonkaszeleteket a papír segítségével felgöngyöljük, és körös-körül rányomkodjuk a halra.

A papír végeit behajtjuk, szabályos csomagot készítünk. Áttesszük egy sütőlemezre és kb. 30 percig sütjük.