Gesztenyehabos csokiszelet

Gesztenyehabos csokiszelet
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 250 g csokoládé
  • 100 g fehércsokoládé
  • 300 g cukor
  • 200 g liszt
  • 250 g vaj
  • 100 g törökmogyoró
  • 150 g mandula
  • 3 db tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • A gesztenyehabhoz:
  • 250 ggesztenyepüré
  • 3 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 250 g főtt, hámozott gesztenye
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl Baileys
  • A tepsi kikenéséhez:
  • vaj
  • liszt
  • 25 dkg csokoládé
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 35 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg törökmogyoró
  • 15 dkg mandula
  • 3 db tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 3 dl tejszín
  • 25 dkg gesztenye
  • 1 dl Baileys

Elkészítés:

A vajat, étcsokit gőz felett megolvasztjuk, közben a mandulát és törökmogyorót megpirítjuk.

A cukrot a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a csokikrémet és összedolgozzuk fehércsokival, mogyoróval, mandulával, sütőporos liszttel.
A masszát egy kb. 20 x 30 cm-es vajjal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

A gesztenyehabhoz kemény habbá verjük a tejszínt, a felét a gesztenyepüréhez keverjük, a maradék habot pedig óvatosan beleforgatjuk és hűtőbe tesszük 1 órára, hogy megdermedjen.

A díszítéshez a gesztenyéket karamellizált cukorba forgatjuk, likőrrel meglocsoljuk.

A süteményt a gesztenyehabbal és a gesztenyeszemekkel tálaljuk.