Fűszeres tepsis krumpli

Fűszeres tepsis krumpli
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 2 evőkanál kukoricadara
  • kb. 1 dl olaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 púpos evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 kávéskanál szárított oregano
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • ízlés szerint darált chili (el is hagyható)
  • 1 kg krumpli
  • 2 evőkanál kukoricadara
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 púpos evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 kávéskanál szárított oregano
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • darált chili

Elkészítés:

Egy jó nagy tálban összekeverjük a fűszereket, a kukoricadarát és az olajat. (A dara azért legyen apró szemű, hogy át tudjon majd sülni. Az enyém elég durva volt, még a késes turmixszal kicsit zúztam rajta.)

A krumplit meghámozzuk, és egyforma gerezdekre vágjuk. Beleforgatjuk a fűszeres olajba, és egy sütőpapíros tepsire öntjük. Közepes lángon (180 fok) kb. 25 perc alatt megsütjük.

Kívül ropogós, belül puha minden krumpli gerezd.

Megjegyzés:

A receptet Siklitimi küldte be. Köszönjük!