Francia lecsó (Ratatouille Provencale)

Francia lecsó (Ratatouille Provencale)
Elkészítési idő
4,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db padlizsán
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db hegyes zöld csípős paprika
  • 1 db fehér paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 4 db chili paprika
  • 2-3 fej gomba (vagy fél üveg apró gomba)
  • olívaolaj
  • provence-i fűszerkeverék
  • őrölt feketebors
  • paradicsomlé
  • ételízesítő
  • chiliszósz
  • vörösbor
  • kakukkfű
  • oregano
  • A tálalához:
  • kemény sajt (néhány szeletke)
  • 1 db padlizsán
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db hegyes zöld csípős paprika
  • 1 db fehér paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 4 db chili paprika
  • 3 fej gomba
  • olívaolaj
  • provence-i fűszerkeverék
  • őrölt feketebors
  • paradicsomlé
  • ételízesítő
  • chiliszósz
  • vörösbor
  • kakukkfű
  • oregano

Elkészítés:

Forró olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a csíkokra vágott paprikát és a fokhagymát.
Ezután 10 percig főzzük, közben gyakran megkeverjük.

Hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit és padlizsánt, a legvégén pedig a gombát, a paradicsomot, és a fűszereket.

Kb. 45 percig főzzük, egészen addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Eközben vörösbort és paradicsomlevet öntünk hozzá.

Rizzsel, vagy ropogós kenyérrel tálaljuk. A tetejét vékonyra szeletelt kemény sajttal és salátával díszítjük.

Tálalhatjuk spagettivel, rizzsel, de magában, kenyérrel is finom. Én az első adagot pirított zsömlével ettem.

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!