Francia krémes torta, gluténmentesen

Francia krémes torta, gluténmentesen
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 db kerek rizslap
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 db tojássárgája
  • 3 csomag vaníliás pudingpor (GM)
  • 1,2 l tej/növényi tej
  • 1 db vanília rúd (vagy vaníliás cukor)
  • 4 evőkanál cukor (vagy eritrit)
  • 0,5 l Hulala habalap (vagy tejszín)
  • 1 csomag habfixáló
  • a tetejére:
  • csokireszelék
  • 6 db kerek rizslap
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 db tojássárgája
  • 3 csomag vaníliás pudingpor (GM)
  • 1,2 l tej/növényi tej
  • 1 db vanília rúd (vagy vaníliás cukor)
  • 4 evőkanál cukor (vagy eritrit)
  • 0,5 l Hulala habalap (vagy tejszín)
  • 1 csomag habfixáló
  • csokireszelék

Elkészítés:

A tortakarikát egy tepsibe tesszük, a rizslapokat egyesével, egy pillanatra hideg vízbe mártjuk, majd a tortaformába tesszük. A másodikat úgy tesszük bele, hogy félig fedje az első lapot, és a többivel is így járunk el, így a 6 db rizslap pont ki fogja tölteni a formát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Közben elkezdjük főzni a krémet: 1 liter tejet felteszünk melegedni, a maradék 2 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a cukrot a tojások sárgáját. Ha a tej felforrt, a tojássárgás masszát beleöntjük, és sűrűre főzzük. Eközben a tojások fehérjét habbá verjük, majd a kész forró krémbe keverjük, de már nem főzzük (a forró krémben a hab is meg fog főni).

A közben sütőből kivett, tortakarikával körbevett rizslapokra merjük a meleg krémet, és hagyjuk kihűlni.

A Hullalát (vagy tejszínt) a habfixálóval habbá verjük. Kevés habot félre teszünk a díszítésre, a többit a sárga krém tetejére kenjük.


A maradék habbal díszítjük, a közepére csokit reszelünk.

Érdemes 1-2 órát hűteni, majd óvatosan leemeljük róla a karikát, és szeletelhetjük is.

A végeredmény pont olyan, mint a franciakrémes.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!