Fitnesz rántott hús petrezselymes répákkal

Fitnesz rántott hús petrezselymes répákkal
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 tojás
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 1 cikkely fokhagyma
  • 2,5 dl tej
  • só körethez:
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db fehérrépa
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • a sütéshez:
  • kókuszzsír
  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 1 cikkely fokhagyma
  • 2,5 dl tej
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db fehérrépa
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • kókuszzsír

Elkészítés:

A csirkemellfiléket hosszában kettévágjuk, így kb. 1 cm vastag szeleteket kapunk. Enyhén kiklopfoljuk és belerakjuk sós, fokhagymás tejbe. Lefedve 2-3 órára a hűtőbe tesszük. (Legjobb, ha előző nap előkészítjük.)

Panírozás előtt jól lecsöpögtetjük. Panírnak kókuszliszt és kókuszreszelék keveréket használunk, amibe belereszelünk 1 cikkely fokhagymát. Először ebbe, majd a felvert tojásba mártjuk. (Nem tévedés, ebben a sorrendben!) Ezzel a módszerrel nagyon kevés „bunda” lesz a húson.

Kókuszzsírban, öntöttvas serpenyőben kisütjük a hússzeleteket. (Egyáltalán nincs kókusz íze, nagyon finom, porhanyós.) Közepesnél kicsit kisebb lángon süssük, hogy ne égjen meg a panír, mire a hús átsül.

A körethez a répákat megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és sós vízben majdnem puhára főzzük. Az összevágott petrezselymet kevés kókuszzsíron megpároljuk, majd a leszűrt répákat ráöntjük. Néhányszor átkavarjuk, kicsit megsózzuk, és elzárva a lángot fedő alatt készre puhítjuk.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!