Finom túrófánk

Finom túrófánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • cukor
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 pohár (kis) tejföl
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • cukor

Elkészítés:

A túrót, lisztet, tejfölt, szódabikarbónát összedolgozom, tojásokat beleütve, kevés cukorral, csipet sóval ízesítve, nokedli tészta állagú masszát kapva.

A fánkokat kanállal kiszaggatom, majd kisütöm bő és forró olajban, vigyázva, mert hamar megsül.