Felhő kocka

Felhő kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás + l tojássárga
  • 5 dkg puha margarin
  • 1 kanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • pici só
  • a krémhez:
  • 1 liter tej (vagy víz)
  • 2 csomag dr. Oetker vaníliás pudingpor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 kanál liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • a tetejére:
  • 5 dl Hulala (növényi eredetű tejszínhab)
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás + l tojássárga
  • 5 dkg puha margarin
  • 1 kanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • pici
  • 1 liter tej
  • 2 csomag dr. Oetker vaníliás pudingpor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 kanál liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 5 dl Hulala

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, és vajazott tepsi (30x35 cm-es) hátán két lapot sütünk belőle. 8-10 perc alatt kész.

Ha megsült, az egyik lapot kockára vágjuk. A krémhez kis vízben (tejben) a tojássárgáját, a lisztet és a pudingport simára keverjük, felöltjük a többi folyadékkal, és sűrűre főzzük.

A porcukrot a margarinnal, vaníliás cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal egyneművé keverjük.

A tésztalapot visszatesszük a tepsibe, rásimítjuk a krémet, a tetejére kenjük a keményre felvert tejszínhabot, majd kirakjuk a felkockázott tésztával. Legalább egy fél napra hűtőbe tesszük. A tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné Ilona küldte be. Köszönjük!