Feketeerdő szelet

Feketeerdő szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 evőkanál víz
  • kb. 680 g magozott meggy (befőtt)
  • a krémhez:
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • a tetejére:
  • 5 dl habtejszín (hulala vagy cukrászhab)
  • csoki tortadara vagy reszelt csokoládé
  • a kenéshez:
  • 5 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • (a tepsi mérte: 20cm x 36cm)
  • 20 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 evőkanál víz
  • 680 g magozott meggy (befőtt)
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma
  • 5 dl habtejszín (hulala vagy cukrászhab)
  • csoki tortadara
  • 5 dkg Rama margarin
  • (a tepsi mérte: 20cm x 36cm)

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el: A tejbe beletesszük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű pudingos állaga nem lesz. Félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a rumaromával habosra kikeverjük, majd a már KIHŰLT pudinghoz keverjük és robotgéppel jól összedolgozzuk.

Most a tésztát készítjük el: A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A tojássárgáját a 20 dkg cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásfehérjét pedig kemény habbá felverjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is belekeverjük. A tészta masszát kétfelé vesszük és az egyik felébe bele keverjük a kakaóport és a vizet (így lesz egy sárga és egy barna színű tészta masszánk).

A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy kenő ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet és először a barna, majd a sárga színű tészta masszát ráöntjük, simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Amíg sül a tészta, közben a habtejszínt felverjük kemény habbá. Ha megsült és kihűlt a tészta utána egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből és az alufóliát lehúzzuk róla (így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje). Visszatesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára rátesszük.

A tésztára először a krémet egyenletesen rákenjük, majd erre pedig a kemény habbá felvert tejszínt. Végül pedig a tetejét megszórjuk csoki tortadarával. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!