Fehércsokoládés marquise eperöntettel

Fehércsokoládés marquise eperöntettel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6-8 db babapiskóta
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2,5 dkg vaj
  • 3 dl Hulala vagy habtejszín
  • 50 dkg eper
  • 2 teáskanál porcukor
  • 8 db babapiskóta
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 2,5 dkg vaj
  • 3 dl Hulala
  • 50 dkg eper
  • 2 teáskanál porcukor

Elkészítés:

Egy szögletes formát kibélelünk folpack fóliával úgy, hogy a széleinél bővel túllógjon. Ezután keresztbe belefektetjük a babapiskótákat (a piskóták tetejét meglehet locsolni egy pici narancslével is).

A csokoládét és a vajat egy fémtálba tesszük, majd gőz fölött felolvasztjuk, és krémesre keverjük. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként a csokoládés-vajas masszához keverjük, hogy sima krémet kapjunk.
A csokoládés krém felét a formába lévő babapiskóta tetejére kanalazzuk, majd egy sorba belenyomkodjuk az eperszemeket úgy, hogy teljesen lemenjenek a piskótára. Ezután rákanalazzuk a megmaradt csokoládés krémet, a tetejét elsimítjuk, majd ráhajtsuk a túllógó fóliát.

A formát legalább 24 órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen. A maradék epret a porcukorral együtt pépesítsük, majd átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Tálalás előtt éles késsel felszeleteljük a marquies-t, majd rákanalazzuk az eperöntetet.

Ízlés szerint készíthetjük meggyel, sárga vagy éppen őszibarackkal.

A maradék epret a porcukorral együtt összepépesítjük, majd átpasszírozzuk.

Szeletekre vágjuk, majd az eperöntettel lelocsolva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva külde be. Köszönjük!