Fahéjas szilvakrémleves

Fahéjas szilvakrémleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 kg szilva
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 1 dl kókusztejszín
  • 1 rúd fahéj
  • csipet só
  • 1 kg szilva
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 1 dl kókusztejszín
  • 1 rúd fahéj
  • csipet

Elkészítés:

Diétázók is fogyaszthatják!

A megmosott, félbe vágott, kimagozott szilvákat csipet sóval feltesszük főzni annyi vízben, hogy ellepje. Fűszerezzük fahéjjal és kb. 30 percig főzzük. Ezt követően a fahéjat eltávolítjuk, és botmixerrel pürésítjük. Az így kapott levest behabarjuk. (Ehhez én 1 zacskó vanília ízű pudingport kevertem el csomómentesen kevés tejszínnel.)

Hozzáadjuk a levesünkhöz, még egyszer felforraljuk, majd alaposan lehűtve kínáljuk.

Én házi készítésű GM babapiskótát kínáltam mellé. Véleményem szerint, ha kellően érett szilvából készítjük, cukor sem kell hozzá!

Megjegyzés:

A receptet Putóczki Gáborné küldte be. Köszönjük!