Fahéjas-mogyorós csillag

Fahéjas-mogyorós csillag
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál méz
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje (nagy)
  • a mázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje (nagy)
  • 25 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál méz
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés:

Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, majd a robotgép dagasztó karjával pár perc alatt összedolgozzuk. Ezután a tálból kivesszük, majd gyors mozdulatokkal gombóccá gyúrjuk.
Két szélesebb és nagyobb folpack fóliadarabot levágunk, majd az egyiket megszórjuk porcukorral. Ezután rátesszük az összegyúrt gombócot, majd letakarjuk a másik fóliával. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, majd a felső fóliát levesszük, és csillag kiszúróval kiszúrjuk. (A maradék masszát szintén gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd szintén kinyújtjuk, kiszúrjuk, kb. 40 db lesz belőle.)

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd rátesszük a kiszúrt csillagokat, és mázat nyomunk rá. Ehhez a porcukorhoz hozzáadjuk a tojásfehérjét, majd addig keverjük, amíg egy sűrűbb mázat nem kapunk. Ezután beletöltjük egy tiszta zacskóba, az egyik végén vágjunk rá egy pici lyukat, és óvatosan rányomjuk a mázat a tepsiben lévő csillagok tetejére.

A közepesnél kicsit alacsonyabbra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-12 percig szárítjuk (én légkeverésnél 100 fokon, 8 percig szárítottam).

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. Nagyon finom, száraz hűvös helyen hosszabb ideig eltartható aprósütemény.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!