Fahéjas fagyi

Fahéjas fagyi
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csésze cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 3 kávéskanál őrölt fahéj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csésze cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 3 kávéskanál őrölt fahéj
  • 3 db tojás

Elkészítés:

Forróra melegítjük a tejet, a tejszínnel és a vaníliás cukorral, majd a lángról levéve félretesszük hűlni.

A három tojássárgáját a cukorral, a pudingporral és a fahéjjel összekeverjük. Merőkanalanként hozzáadjuk a langyos tejet. Elkeverjük. Ne legyen folyós, akkor van kész, ha sűrű lett.

Egy órát a hűtőben pihentetjük, majd a fagyigépbe tesszük. (Ha nincs fagyigép, akkor tegyük a fagyasztóba, és 1-2 óránként vegyük ki és keverjük meg.)

Megjegyzés:

A receptet Mancccs küldte. Köszönjük!