Fagyasztott csokigolyók

Fagyasztott csokigolyók
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 12 személyre:
  • 2 liter csokoládéfagylalt
  • kakaópor
  • A csokis krémhez:
  • 25 dkg tört étcsokoládé
  • 2,5 dl sűrű, friss tejszín
  • 2 evőkanálnyi kristálycukor
  • A tetejére:
  • cukrozatlan kakaó
  • 2 liter csokoládéfagylalt
  • kakaópor
  • 25 dkg tört étcsokoládé
  • 2,5 dl sűrű, friss tejszín
  • 2 evőkanálnyi kristálycukor

Elkészítés:

A csokoléfagylaltból fagyis kanállal 12 kisméretű jégkrémgombócot adagolunk ki (hiányában két evőkanállal formázunk gömböket), tálba tesszük, és legalább egy órára a mélyhűtőbe tesszük.

A csokis krémhez a csokoládét egy tálba tesszük. A cukrot a tejszínnel egy edénybe öntjük és alacsony lángon melegíteni kezdjük. Addig kavarjuk, amíg a cukor fel nem olvad.

A csokoládéra öntjük a tejszínes keveréket, és néhány perc alatt hagyjuk megolvadni. Gyakran kevergetve hagyjuk kihűlni.

Amikor a jégkrémgombócok megkeményedtek, a fagyasztóból kivéve egyesével belehempergetjük pket a csokoládékrémbe, majd a kakaóporba.