Epres szelet

Epres szelet
Elkészítési idő
5,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 27 dkg lágy vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg darált mandula
  • A töltelékhez:
  • 12 lap zselatin
  • 50 dkg eper
  • 5 dl natúr joghurt
  • 2,5 dl tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 1 dl tejszín
  • 8 szem eper
  • 27 dkg lágy vaj
  • 40 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg darált mandula
  • 12 lap zselatin
  • 50 dkg eper
  • 5 dl natúr joghurt
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 dl tejszín

Elkészítés:

A tésztához valókat a piskótáknál szokosos módon összedolgozzuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk, liszttel meghintünk egy tepsit, belesimítjuk a tésztát, és a sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. A kihűlt tésztalapot középen kettévágjuk.

A töltelékhez a zselatint vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, kis kockákra vágjuk.

A joghurtot elkeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, a joghurtos krémbe keverjük. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és beleforgatjuk a krémbe az eperrel együtt.

Összeállítjuk a süteményt: a krém felét az alsó tésztalapra kenjük, rátesszük a felső lapot, és rákenjük a maradék krémet. A hűtőben 4 órát pihentetjük, majd ízlés szerint szeletelve kínáljuk.