Epres habcsóktorta

Epres habcsóktorta
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • egy 20 cm-es tortához:
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 teáskanál ecet
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • A tetejére:
  • tortabevonó csoki
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 teáskanál ecet
  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • tortabevonó csoki

Elkészítés:



Kezdjük el felverni a tojásfehérjéket robotgéppel!
Ha kezd kifehéredni, adjuk hozzá kanalanként a porcukrot!
Verjük kemény habbá!
Adjuk hozzá az ecetet, a kukoricakeményítőt, és verjük még 2 percet!

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd formázzunk 3 egyforma méretű kört a keményre vert habból!

Süssük meg a lapokat 1 óra alatt 130 fokra előmelegített sütőben!
Hagyjuk száradni a tésztát még 30 percet a csukott ajtójú sütőben!
Vegyük ki, majd hagyjuk teljesen kihűlni!

Mossuk meg az epret!
Pépesítsük el botmixerrel!

Keverjük simára a mascarponét a vaníliás cukorral és a porcukorral!
Tegyük hozzá a pépesített epret!

Verjük kemény habbá a habtejszínt!
Keverjük hozzá az epres mascarponekrémhez!

Helyezzük tálcára az egyik tortalapot, majd kanalazzuk rá a krémet!
Helyezzük rá a másik lapot, majd megint a krémet!
Ezután a habcsóklap következik, amire a maradék krém jön.

Olvasszuk fel a tortabevonó csokit gőzfürdő fölött!
Csorgassuk a torta tetejére, majd várjuk meg, míg megdermed!