Eperlekváros kiflik

Eperlekváros kiflik
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg eperlekvár
  • 3 dkg cukor
  • 6 dkg darált mandula
  • 1 tojás a kenéshez
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg cukor
  • csipet
  • 15 dkg eperlekvár
  • 3 dkg cukor
  • 6 dkg darált mandula
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

Aprító- vagy robotgépben kihabosítjuk a vajat, a krémsajtot és a cukrot, majd hozzákeverjük a sót, a lisztet, és tésztává gyúrjuk. A tésztát megfelezzük, fóliába csomagoljuk, és legalább fél órán át a hűtőben pihentetjük.

Mindkét cipót lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, majd fele-fele arányban megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a cukorral összekevert darált mandulával. 8-8 körcikkre vágjuk a korongokat, és a hosszabb oldaluknál kezdve feltekerjük.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!