Elronthatatlan szalagos fánk

Elronthatatlan szalagos fánk
Elkészítési idő
4,0 48 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg margarin
  • esetleg rum
  • olaj a sütéshez
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg margarin
  • rum
  • olaj

Elkészítés:

Futtassuk fel a tejben az élesztőt egy kis cukorral. A liszthez pedig adjuk hozzá a tojássárgát, a porcukrot, az OLVASZTATLAN margarint, egy kevés sót, esetleg 1 ek. rumot, és végül a felfuttatott élesztőt is. Ezeket dolgozzuk alaposan össze, és kelesszük egy fél órát szobahőmérsékleten.

Miután megkelt a tészta, nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, és szagassuk ki, majd ismét pihentessük nagyjából 25 percig letakarva.

Ha letelt, melegítsük elő az olajat, nyomjunk a fánkok közepéve egy-egy mélyedést az ujjunkal, és ezzel a felével LEFELÉ helyezzük bele az olajba, és süssük fél percig fedő alatt. Fordítsuk meg, és ismét 1 percig süssük, fedő nélkül.

Szalvétára vagy konyhai papírtörlőre kiszedjük, porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Tipp: A kellékeink ne legyenek hidegek (sodróf, nyújtodeszka) mert megfázhat a tészta.