Egzotikus szezámmagos csirke

Egzotikus szezámmagos csirke
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A páchoz:
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • fehérbors
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A bundához:
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • fél evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl ásványvíz
  • A mézes mázhoz:
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál ketchup
  • szezámmag
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • fehérbors
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • fél evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl ásványvíz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál ketchup
  • szezámmag

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, bepácoljuk, és állni hagyjuk.

Alaposan összekeverjük a bunda hozzávalóit, majd beleforgatjuk a pácolt csirkedarabokat, és teflon serpenyőben kevés olajban kisütjük.

A mézet felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a ketchupot. Ebben a mázban megforgatjuka barnára sült csirkedarabkákat, és megszórjuk szezámmaggal.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Mézi Józsefné küldte. Köszönjük!