Egyszerű fánk

Egyszerű fánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 2 ek. rum
  • 1.2 dl tej
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • 1 kg liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 2 ek. rum
  • 1.2 dl tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az élesztőt elkavartam a langyos tejben, belekavartam a lisztet. A tojássárgáját porcukorral és vajjal kikavartam, és az egészet lágy, hólyagos tésztává dolgoztam ki. Fél órát kelesztettem, kilisztezett gyúródeszkán kiszaggattam a fánkokat. Forró olajban megsütöttem: először az egyik oldalát fedő alatt, utána levettem a fedőt, és a másik oldalát készre sütöttem.