Édes-savanyú csirkemell falatkák

Édes-savanyú csirkemell falatkák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál (glutémentes) szójaszósz
  • 0,5 dl almaecet
  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dkg csirkemell filé
  • 4 evőkanál (gluténmentes) étkezési keményítő
  • 2 tojás
  • 1 kaliforniai paprika
  • 3 szál újhagyma
  • bors
  • szezámmag
  • 2 evőkanál (glutémentes) szójaszósz
  • 0,5 dl almaecet
  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dkg csirkemell filé
  • 4 evőkanál (gluténmentes) étkezési keményítő
  • 2 db tojás
  • 1 kaliforniai paprika
  • 3 szál újhagyma
  • bors
  • szezámmag

Elkészítés:

Az öntethez összekeverjük a szójaszószt, az almaecetet, a ketchupot, a mézet és a fokhagymát, majd félretesszük. A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, nagyobb kockákra vágjuk, egy tálba tesszük és sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a keményítőt, nyakon öntjük a felvert tojással és alaposan elkeverjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megsütjük benne a csirkemell kockákat (mindkét oldalát aranybarnára). Amikor a hús már szépen megpirult, hozzá adjuk a felaprított kaliforniai paprikát, a felkarikázott újhagymát, néhány percig pároljuk, majd meglocsoljuk az előre kikevert szósszal, összeforgatjuk, néhány percet pirítjuk, és a legvégén megszórjuk szezámmaggal. Párolt rizzsel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet GastroHobbi küldte be. Köszönjük!