Durbincs uborkás bulgurral

Durbincs uborkás bulgurral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 főre:
  • 2 kisebb durbincs
  • olaj, vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • tengeri só
  • bors
  • 1 citrom
  • 150 g bulgur
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb durbincs
  • olaj, vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • tengeri só
  • bors
  • 1 citrom
  • 150 g bulgur
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Megfőzzük a bulgurt kétszeres térfogatú sós vízben, és félretesszük. Félbevágjuk az uborkát, eltávolítjuk a magvakat és apró kockákra vágjuk. A petrezselymet, a mogyoróhagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket a bulgurhoz, sózzuk, borsozzuk, majd belecsavarunk fél citrom levét.

A halakat szárazra töröljük, és megforgatjuk a lisztben. Serpenyőben felforrósítjuk az olaj és vaj keverékét, amikor kezd habzani, óvatosan beletesszük a halakat. Mindkét oldalukon 1-2 percig, közepes lángon sütjük. A halakat kivesszük, leitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot. A halakat tálra tesszük.

A serpenyőből kiöntjük a sütési zsiradékot, felolvasztunk benne fel 3-5 dkg vajat, és belefacsarunk egy fél citrom levét. Ráöntjük a halra. A bulgurral tálaljuk.