Diós-rácsos klasszikusan

Diós-rácsos klasszikusan
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 tasak sütőpor
  • baracklekvár
  • A krémhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 tasak sütőpor
  • baracklekvár
  • 15 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához össszedolgozom a lisztet, vajat, cukrot, sütőport, tojást, citrom reszelt héját, kifacsart levét.

A kétharmadát kikent tepsibe nyújtom, vékonyra, utána lekvárral lekenem.

A krémhez a tojássárgát, cukrot kikeverem, majd darált dióval, vaníliás cukorral, felvert fehérjehabbal forgatom össze.

Ráhalmozom a tésztára, utána a maradékból, pedig rudakat sodrok, amivel berácsozom a tetejét.

30-35 perc alatt készre sütöm, 180 fokon.