Diós piskóta eperszemekkel

Diós piskóta eperszemekkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 60 dkg eper
  • 6 db tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 ek. vágott dió
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • csipet fahéj
  • 60 dkg eper
  • 6 db tojás
  • 11 dkg dió
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1 db citrom
  • fahéj

Elkészítés:

Langyos vajat, fele porcukrot, a vaníliás cukrot kikeverem, majd a tojássárgával is.

A maradék porcukorral felvert fehérjehabot beleforgatom, és reszelt citromhéjjal, darált dióval, liszttel dolgozom el.

Sütőpapíros tepsibe simítom a tésztát, utána vágott dióval, fahéjas cukorral szórom, és felezett eperszemekkel rakom ki.

180 fokon sütöm 1 órát.