Diós körtelepény

Diós körtelepény
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 16 db-hoz:
  • 4 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 1 db kikapart vaníliarúd
  • fél csomag sütőpor
  • 8 dkg pörkölt zúzott dió
  • 1 db citrom
  • 30 dkg körte
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 6 dkg piskóta vagy keksz morzsa
  • 4 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 1 db kikapart vaníliarúd
  • fél csomag sütőpor
  • 8 dkg pörkölt zúzott dió
  • 1 db citrom
  • 30 dkg körte
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 6 dkg piskóta vagy keksz morzsa

Elkészítés:

A körte és a fahéjas-vajas morzsa teszi pompássá ezt a lepényt.

A vajat cukorral és a tojások sárgájával nagyon habosra elkeverjük. Beletesszük a kikapart vaníliát, a reszelt citromhéjat és a leszűrt levét, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük. A fehérjéből felvert kemény habbal lazítjuk a tésztát.

Sütőpapírral kibélelünk egy 23 vagy 25x30 cm-es tepsit, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk, majd megszórjuk a dióval.

A megtisztított, kimagozott kortét cikkekre vágjuk, és összeforgatjuk a fahéjas, édes morzsával. Ezt a körtét szépen sorba rakosgatjuk a tészta tetején.

160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-35 percen át sütjük.

Amikor megsült kivesszük, pihentetjük, ezután felszeleteljük. Ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.