Diétás Erdei gyümölcsös Cheesecake

Diétás Erdei gyümölcsös Cheesecake
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 80 g (2csomag) update cukormentes áfonyás keksz
  • 50 g darált mandula
  • 20 g porrá darált eritrit édesítőszer
  • 40 g vaj
  • A krémhez:
  • 300 g mascarpone
  • 200 g tejföl
  • 85 g eritrit
  • 3 db egész tojás
  • 20 g cukormentes vaníliás pudingpor
  • 10 g cukrozatlan tejpor
  • 1 vaníliarúd belseje
  • A díszítéshez:
  • 70 g vegyes erdei gyümölcs
  • 20 g eritrit
  • 1 g étkezési zselatin
  • A tetejére:
  • erdei gyümölcsös cukormentes lekvár
  • 150 g vegyes erdei gyümölcs (málna, áfonya, ribizli, szeder)
  • 80 g update cukormentes áfonyás keksz
  • 50 g darált mandula
  • 20 g eritrit édesítőszer
  • 40 g vaj
  • 300 g mascarpone
  • 200 g tejföl
  • 85 g eritrit
  • 3 db egész tojás
  • 20 g cukormentes vaníliás pudingpor
  • 10 g cukrozatlan tejpor
  • 1 db vaníliarúd
  • 70 g vegyes erdei gyümölcs
  • 20 g eritrit
  • 1 g étkezési zselatin
  • erdei gyümölcsös cukormentes lekvár
  • 150 g vegyes erdei gyümölcs

Elkészítés:

Az összemorzsolt update kekszet összekeverjük a darált mandulával, a vajjal, az eritrit porral és belenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaformába vagy cukrászgyűrűbe.

A mascarponét kikeverjük az eritrittel, a cukormentes vaníliás pudingporral, cukrozatlan tejporral és a tejföllel, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat és belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét. A masszát homogénné keverjük.

A krémet ráöntjük a kekszes alapra, és 150 fokos sütőben 80-90 percet sütjük vízfürdőben.

A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a formából és díszítjük.

A díszítéshez az erdei gyümölcs keveréket felfőzzük a geritrittel és adunk hozzá még amikor meleg, de már nem forró 1 g étkezési zselatint.
A kihűlt torta tetejére kenjük a kihűlt erdei gyümölcs dzsemet majd arra málnát, szedret, ribizlit, áfonyát teszünk.