Curryleves

Curryleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • fél szál póréhagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 1 evőkanál curry
  • Valamint:
  • 1 csokor friss koriander
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • csipetnyi római kömény
  • fél szál póréhagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 1 evőkanál curry
  • 1 csokor friss koriander
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • csipetnyi római kömény

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymát összevágjuk, az olívaolajon lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, összeforraljuk. Hozzáadjuk a curryt, kicsit pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és a zöldségeket puhára főzzük.

Hozzáadjuk a tejszínt, ezzel is felforraljuk, majd krémesre turmixoljuk.

A paradicsomokat negyedekre vágjuk, a koriandert felaprítjuk. Összekeverjük, és egy csipetnyi római köményt teszünk hozzá.