Cukkinis pite

Cukkinis pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 dl hideg víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 dl sűrű tejszín
  • 2 tojás + a fehérje, ami a tésztából kimaradt
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 1/2 dl hideg víz
  • 1 teáskanál
  • 1 db cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 dl sűrű tejszín
  • 2 tojás + a fehérje, ami a tésztából kimaradt
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. Betesszük a hűtőbe fél órát pihenni, majd tortaforma méretűre nyújtjuk, 2 cm-es peremmel. Kivajazott formába tesszük és villával megszurkáljuk. 180 C-fokos sütőben 6-8 percig sütjük, amíg a tészta kifehéredik. Ha felpúposodik, óvatosan lenyomkodjuk.

A kockára vágott cukkinit és a cikkekre vágott vöröshagymát serpenyőben, az olajon előpirítjuk. Ráöntjük a félig megsült tésztára, megszórjuk a kockára vágott feta sajttal.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a tészta tetejére. A sütőben még 35-40 percig sütjük, amíg az öntet meg nem szilárdul teljesen. Langyosan, hidegen, de még másnap is fogyasztható.

Megjegyzés:

A receptet Szabóné Móra Katalin, küldte be. Köszönjük!