Csörögefánk

Csörögefánk
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kanál rum
  • 35 dkg liszt
  • étolaj
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • baracklekvár
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kanál rum
  • 35 dkg liszt
  • étolaj

Elkészítés:

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a rumot, a sót és a lisztet, majd alaposan összedolgozzuk, hogy szép sima legyen. Legalább fél órát állni hagyjuk.

Ha letelt a fél óra, átgyúrjuk és nagyon vékonyra nyújtjuk. Derelyemetszővel négyszögeket vágunk belőle. A négyszögek közepét is bevágjuk és mindkét oldalukat bő forró olajban megsütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitathassuk róla, és vaníliás porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Karsai Istvánné küldte. Köszönjük!