Csokoládés málnás szelet

Csokoládés málnás szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • a csokoládés málnakrémhez:
  • 20 dkg keserű csokoládé
  • 10 dkg málna
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl tejszínből kemény hab
  • a málnakrémhez:
  • 15 dkg málna
  • 6 dkg porcukor
  • 2 dl tejszínből kemény hab
  • 1 csomag zselatin fix
  • a díszítéshez:
  • tejszínhab, málnaszemek
  • 3 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 20 dkg keserű csokoládé
  • 10 dkg málna
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl tejszínből kemény hab
  • 15 dkg málna
  • 6 dkg porcukor
  • 2 dl tejszínből kemény hab
  • 1 csomag zselatin fix
  • tejszínhab
  • málnaszemek

Elkészítés:

Sokkolóan finom ez a tejszínes sütemény!

A tojások sárgáját nagyon habosra keverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához lazán hozzákeverjük a fehérjét, beleszitáljuk a lisztet, közben óvatosan kevergetjük.

Papírozott lapra 30x20 cm-es téglalapot kenünk ki a tésztákból. 180 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, 10-12 percen át sütjük. A sütőből kivéve kicsúsztatjuk, majd a papírt eltávolítjuk. Két egyenlő részre vágjuk.

A csokoládés krémhez felolvasztjuk a csokoládét, kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a málnát és a tejszínhabot.

A málnakrémhez a málnát pürésítjük cukorral, majd belekeverjük a zselatin fixet, végül a tejszínhabot.

Az egyik lapot megkenjük a csokoládés krémmel, majd rátesszük a másik lapot. Kicsit lenyomkodjuk, megkenjük málnakrémmel. Az oldalait elsimítjuk, pihentetjük 20 percen át, majd szeleteljük. Díszíthetjük tejszínhabbal és gyümölccsel.