Csokis puffancs

Csokis puffancs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg csokoládé
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek. tej
  • vaníliaaroma
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kk. fahéj
  • porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg csokoládé
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek. tej
  • vaníliaaroma
  • 12 csomag sütőpor
  • 1 kk. fahéj
  • porcukor

Elkészítés:

Előző nap készítem el a masszát.

A vajat összekeverem a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadom az olvasztott csokoládét. A fahéjat, a sütőport, a tejet, a vaníliát, és a lisztet hozzákeverem. A masszát fóliába csomagolom és éjszakára a hűtőbe rakom.

Másnap reggel a kemény tésztát késsel feldarabolom, és gömböket gyúrok belőle, majd megforgatom porcukorban.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben közepes hőfokon, előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütöm.