Csokis muffin – liszt nélkül

Csokis muffin – liszt nélkül
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 10 dkg kókuszzsír, olvasztva
  • 20 dkg darált mandula (vagy dió)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 dl kókusztejszín
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • a tetejére:
  • 2 dl Hulala
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 6 db eper vagy más egyéb gyümölcs
  • 4 db tojás
  • 10 dkg kókuszzsír, olvasztva
  • 20 dkg darált mandula (vagy dió)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 dl kókusztejszín
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 2 dl Hulala
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 6 db eper vagy más egyéb gyümölcs

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében robotgéppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a csokoládét is, amit vízgőz fölött megolvasztottunk.

A masszát szilikon vagy papír kapszlival bélelt muffinformába kanalazzuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűltek, feldíszítjük a felvert Hulalába kevert olvasztott csokival.

Félbevágott eprekkel díszítettem, de bármilyen más idény gyümölccsel is mutatós!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!