Csokis kalács mascarponés habbal

Csokis kalács mascarponés habbal
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 11,5 dkg cukor
  • 20 dkg cukkini
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg olívaolaj
  • 2 evőkanál darált mandula
  • 2 tojás
  • 5 dkg darált mandula
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • csipet só
  • 10 dkg étcsokoládé
  • A bodzás mascarponehabhoz:
  • 1 evőkanál zselatin
  • 2 dl bodzaszörp
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • A hosszúkás sütőformához:
  • vaj
  • liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 11,5 dkg cukor
  • 20 dkg cukkini
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg olívaolaj
  • 2 evőkanál darált mandula
  • 2 db tojás
  • 5 dkg darált mandula
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál zselatin
  • 2 dl bodzaszörp
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A zselatint elkeverjük a hideg bodzaszörpben, majd felforraljuk és a tűzről félrehúzzuk. Közben a tejszínt habbá verjük.

A langyos bodzaszörpöt összekeverjük a mascarponéval, végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, lefedve hűtőbe tesszük.

A cukkinis csoki kalácshoz a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót egy edénybe szitáljuk. Lereszeljük a csokoládét és a cukkinit, majd a darált mandulával együtt a lisztes keverékhez adjuk.

Az olívaolaj, a vajjal, cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyesével hozzáadjuk, majd a tejföllel együtt a cukkinis masszába forgatjuk.

Vajjal kikent, kilisztezett sütőformába öntjük, elegyengetjük, és 160 fokon, légkeveréssel 70 percig sütjük. Ezután a formában hagyjuk kihűlni.

Felszeleteljük, a bodzahabot a tetejére halmozva, darált mandulával megszórva kínáljuk.