Csőben sütött karfiol pulykamellel

Csőben sütött karfiol pulykamellel
Elkészítési idő
5,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagy karfiol
  • 50 dkg pulykamell
  • 1 doboz (0,5 l) tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 3-4 el liszt
  • 1 tojás
  • olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • grill fűszer
  • víz
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • 1 nagy karfiol
  • 50 dkg pulykamell
  • 1 doboz (0,5 l) tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 3-4 el liszt
  • 1 tojás
  • olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • grill fűszer
  • víz
  • vaj

Elkészítés:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük. Forró vízben majdnem készre főzzük és lecsepegtetjük. A húst csíkokra vágjuk és besózzuk, borsozzuk. Egy teflonban kevés olajat forrósítunk, a húscsíkokat lisztbe forgatjuk, és megpirítjuk. Kivajazunk egy tepsit, és szépen elrendezzük benne a pirított pulykamell csíkokat, majd a karfiolrózsákat.
A tejfölbe keverünk 3-4 evőkanál lisztet, 1 tojást és megsózzuk. Ráöntjük a húsokra és a karfiolokra, majd a tepsit előmelegített sütőbe tesszük. Megreszeljük a sajttal és megsütjük.