Csirkés mexikói rúd

Csirkés mexikói rúd
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 6 db tojás
  • 1 db pritaminpaprika
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 5 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 6 db tojás
  • 1 db pritaminpaprika
  • 3 db sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • bors
  • 5 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

A zöldborsót és a karikára vágott sárgarépát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Olajon megdinszteljük a megpucolt és felkockázott hagymákat, majd megpirítjuk rajta a felkockázott csirkemellet.

Kivajazott, 1 evőkanál zsemlemorzsával meghintett sütőformába öntjük a csirkével összekevert zöldségeket, és a felkockázott paprikákat, végül ráöntjük a felvert tojásokat, és óvatosan elkeverjük.

Közepesen forró (180 fokra előmelegített) sütőben készre sütjük, majd a formából kiborítjuk. Miután kihűlt, szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!