Csirkemelltekercs mozzarellás salátával

Csirkemelltekercs mozzarellás salátával
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 nagyobb csirkemellfilé
  • 10 dkg csirkemellsonka
  • 15 dkg füstölt trappista sajt
  • pár csík piros kaliforniai paprika
  • friss bazsalikom
  • friss kakukkfű
  • bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • A salátához:
  • 1 jégsaláta
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 marék zöld olívabogyó
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 mozzarellagolyó felkockázva
  • Az öntethez:
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • ugyanennyi vörösborecet
  • egy teáskanál barnacukor
  • csipet só
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1/2 marék friss mentalevél
  • 2 nagyobb csirkemellfilé
  • 10 dkg csirkemellsonka
  • 15 dkg füstölt trappista sajt
  • pár csík piros kaliforniai paprika
  • friss bazsalikom
  • friss kakukkfű
  • bors
  • 1 jégsaláta
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 marék zöld olívabogyó
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 mozzarellagolyó felkockázva
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • ugyanennyi vörösborecet
  • egy teáskanál barnacukor
  • csipet
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1/2 marék friss mentalevél

Elkészítés:

A csirkemelleket kettévágjuk, majd szétnyitjuk éles késsel úgy, hogy 4 nagy szeletet kapjunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre ráterítünk, nagyságtól függően 1-2 szelet csirkemellsonkát, erre 2-3 csík piros kaliforniai paprikát, majd 2-3 levél bazsalikomot és kakukkfüvet. A csirkemelleket óvatosan feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben fehéredésig sütjük.


A salátához valókat egy nagy tálba rakjuk, és leöntjük az alábbi öntettel: az olívaolajat összekeverjük a borecettel, csipet sóval, barnacukorral és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Jól összeforgatjuk, és a kisült, felszeletelt csirkemelltekerccsel tálaljuk.