Csirkemelles koktél

Csirkemelles koktél
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • fél csirkemell filé
  • 1 nagyobb főtt burgonya
  • 1 nagyobb alma
  • 2-3 csemege uborka
  • 10 dekányi főtt zellergumó
  • 6 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1-1 csipet só
  • bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 mokkáskanál borecet
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • díszítéshez:
  • salátalevél
  • fél csirkemell filé
  • 1 nagyobb főtt burgonya
  • 1 nagyobb alma
  • 2-3 csemege uborka
  • 10 dekányi főtt zellergumó
  • 6 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1-1 csipet
  • bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 mokkáskanál borecet
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • salátalevél

Elkészítés:

A csirkemell filét hosszában 3 részre vágjuk, így vékony szeleteket kapunk. Megsózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd a zsiradékon 8-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük, közben kétszer, háromszor átforgatjuk, hogy ne száradjon ki.

A zellert és a krumplit puhára főzzük, majd kihűtjük. Minden hozzávalót – a megsült csirkemellet is – gyufaszálnyi csíkokra metéljük.

A majonézt megsózzuk, borsozzuk, a porcukorral, mustárral és borecettel ízesítjük, a fölaprított petrezselyemzölddel fűszerezzük. Az összevágott hozzávalókat beleforgatjuk.

Saláta levelekkel díszített tálkába rakjuk, a tetejét negyedelt dióval és petrezselyem zölddel díszítjük, majd jól behűtjük.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!