Csirkemelles kínai pirított tészta

Csirkemelles kínai pirított tészta
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • fél ujjnyi gyömbér
  • 2 evőkanál ecet
  • 3-4 evőkanál méz
  • 3 szál sárgarépa
  • 7-8 evőkanál szójaszósz
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • negyed fej káposzta
  • 30 dkg csirkemell
  • 2-3 púpos kiskanál étkezési keményítő
  • fél citrom leve
  • szezámolaj (lehet étolaj is)
  • 1 csomag spagetti tészta
  • fél ujjnyi gyömbér
  • 2 evőkanál ecet
  • 3-4 evőkanál méz
  • 3 szál sárgarépa
  • 7-8 evőkanál szójaszósz
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • negyed fej káposzta
  • 30 dkg csirkemell
  • 2-3 kiskanál étkezési keményítő
  • fél citrom leve
  • szezámolaj
  • 1 csomag spagetti tészta

Elkészítés:

Megfőzünk egyharmad csomag spagetti tésztát, majd leszűrjük, és félretesszük. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, két evőkanál szójaszósszal és egy púpos kiskanál keményítővel elkeverve a húsokkal összeforgatva 1-2 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.

A húst a hűtőből kivéve két evőkanálnyi olajjal meglocsolt, forróra hevített wokban 2-3 percig pirítjuk. Ezután a hússzeleteket félretesszük, a wokot elmossuk és ismételten két evőkanálnyi olajjal forróra hevítjük. Beledobáljuk a vékony csíkokra vágott répát, a nyolcadokra vágott vöröshagymát, fűszerezzük bátran durvára őrölt borssal, csipetnyi sóval, és mindezt körülbelül négy percig erős lángon pirítjuk.

Hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát az apróra vágott gyömbért, a csíkokra vágott káposztát és még 1 percig az egészet időnként megkavarva barnítjuk.

A mézet, az ecetet, a citrom levét, 5 evőkanálnyi szójaszószt és a csirkemellet a zöldségekkel elkavarjuk, majd mindehhez hozzáadjuk a tésztát. Végül párat kavarva rajta készre főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Évi küldte be. Köszönjük!