Cseréptálban sült bőrös comb vele sült burgonyával

Cseréptálban sült bőrös comb vele sült burgonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • kb. 1,50 kg szép szelet bőrös comb
  • cayenne bors
  • római kömény
  • kevés fűszerpaprika
  • grill fűszerkeverék
  • apróra vágott fokhagymagerezdek
  • 1 evőkanál mangalica zsír
  • a sütéshez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 1-2 ág rozmaring
  • kb. 1,50 kg szép szelet bőrös comb
  • cayenne bors
  • római kömény
  • kevés fűszerpaprika
  • grill fűszerkeverék
  • apróra vágott fokhagymagerezdek
  • 1 evőkanál mangalica zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 1-2 ág rozmaring

Elkészítés:

A húst érdemes előző nap elkészíteni és folpackban a hűtőben érlelni.

A grill fűszert összekeverjük 1-1 kávéskanálnyi borssal, római köménnyel, fűszerpaprikával és cayenne borssal. A húst besózzuk, több helyen éles, hegyes késsel bevágjuk, a vágásokba beletűzdeljük a hosszában elvagdosott fokhagyma gerezdeket és jól meghintjük a fűszerkeverékkel.

A cseréptálat sütés előtt fél órával beáztatjuk, majd lecsepegtetjük és belefektetjük a fűszeres, foghagymás hússzeletet, majd mellé dobjuk a négyfelé vágott vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket. Hideg sütőbe rakjuk a lefedett tálat, és 180 fokon másfél órán keresztül sütjük. Ekkor kivesszük, a húst óvatosan átfordítjuk, majd hozzáadjuk az egészben hagyott kisebb krumplikat és ezekkel készre sütjük. Ehhez még kb. 40 perc sütési idő szükséges.

Én párolt lila káposztával tálaltam, az egyik diétázó családtagnak rozmaringos édesburgonyát (batátát) is készítettem a hús mellé.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!