Cseh krémes

Cseh krémes
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • a krém:
  • 1 l tej
  • 7 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve
  • 1 löttyintés rum
  • 1 tábla keserű csokoládé
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 l tej
  • 7 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve
  • 1 löttyintés rum
  • 1 tábla keserű csokoládé

Elkészítés:

A cseh krémes tésztájához szükséges hozzávalókat összekeverjük, jól meggyúrjuk, három felé osztjuk. Egy tepsi hátlapján, egyenként kisütjük a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elkészül. Vigyázat, könnyen törik!

A hét evőkanál lisztet, 1,5 dl tejjel csomó mentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, amint felmelegedett a tej, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és alacsony tűzön, sűrűre főzzük. Félre tesszük és hagyjuk kihűlni.

Közben a vajat a cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémet hozzáadva, tovább keverjük. Az elkészült krémet két felé osztjuk, az egyik felébe teszünk 2 csomag vaníliás cukrot és a fél citrom levét. A másik felébe belekeverjük a kakaót és a rumot.

Az alsó lapra tesszük a kakaós krémet, rátesszük a középső lapot, erre kerül a vaníliás krém, végül a harmadik lappal befedjük. A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

Megjegyzés:

A receptet Lilalicsi küldte be. Köszönjük!