Citromos tiramisu

Citromos tiramisu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 150 g hosszú babapiskóta
  • 50 g porcukor
  • 1 citrom
  • 80 ml citromlikőr
  • 3 kiskanál instant kávé
  • a krémhez:
  • 250 g mascarpone krémsajt
  • 300 g túró
  • 200 ml tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 150 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 150 g hosszú babapiskóta
  • 50 g porcukor
  • 1 citrom
  • 80 ml citromlikőr
  • 3 kiskanál instant kávé
  • 250 g mascarpone krémsajt
  • 300 g túró
  • 200 ml tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 150 g porcukor
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

Hihetetlen, hogy milyen egyszerű ez a tiramisu-variáció!

Az 50 g porcukrot 50 ml vízbe szórjuk, és sűrű sziruppá főzzük. Hozzáadjuk a citrom levét, a citromlikőrt és az instant kávét, majd jól összekeverjük, és kihűlni hagyjuk.

A mascarponét összedolgozzuk a túróval, a tejföllel és a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a tojássárgájákkal alaposan összekevert porcukrot.

A citomos-kávés keverékben megáztassuk a piskótákat, majd egy hosszúkás, mély forma aljára rakjuk őket. Erre teszünk egy réteget a krémből, majd újra a piskótából és újra a krémből.

A tiramisut hűtőbe tesszük, tálaláskor reszelt citromhéjjal díszítjük.

Ha a krémhez zselatint is keverünk, jobb lesz a tartása. Jól tudjuk majd szeletelni.