Citromos habos kocka glutén- & tejmentes

Citromos habos kocka glutén- & tejmentes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 4 db M-es tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 evőkanál Schär B gluténmentes lisztkeverék
  • a krémhez:
  • 4 dl Joya mandulás tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 egész citrom leve és reszelt héja
  • ízlés szerint cukor
  • a habhoz:
  • Meggle decor növényi hab
  • fél csomag habfixáló
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 evőkanál Schär B gluténmentes lisztkeverék
  • 4 dl Joya mandulás tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 egész citrom
  • cukor
  • Meggle decor növényi hab
  • fél csomag habfixáló

Elkészítés:

A tésztához 4 tojássárgáját a cukorral kikeverünk, hozzáadjuk a késhegynyi szódabikarbónát és a lisztet, majd a tojásfehérjék keményre vert habját.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 160 fokra előmelegített sütáben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a mandulás tejben megfőzzük a két csomag pudingport, majd amikor langyosra hűlt, belekeverjük a reszelt citromhéjat és a citrom levét. Ízlés szerint édesítjük, és hagyjuk kihűlni.

Közben a 4 dl Meggle decor tejmentes habot a habfixálóval felverjük, ebbe is csorgatunk kevés citromlét. A krémhez adunk a habból kb. 4 evőkanállal, majd robotgéppel jól kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük, majd a többi habot elosztjuk a tetején és citrommal díszítjük.

Megjegyzés:

A rceptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!