Citromos borjúmáj burgonyakörettel

Citromos borjúmáj burgonyakörettel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg borjúmáj
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 dl fehérbor
  • 6 ek. olaj
  • rétesliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • A körethez:
  • 30 dkg lilaburgonya
  • 30 dkg újburgonya
  • 1 dl joghurt
  • 5 dkg vaj
  • olaj
  • 50 dkg borjúmáj
  • 1 db citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 6 ek. olaj
  • rétesliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 30 dkg lilaburgonya
  • 30 dkg újburgonya
  • 1 dl joghurt
  • 5 dkg vaj
  • olaj

Elkészítés:

A hártyázott májat fél centi vastagra szeletelem.

A lilaburgonyát héjában főzve, majd hámozva áttöröm, és sóval, borssal, joghurttal, vajjal, fél csokor vágott petrezselyemmel keverem.

A felezett újkrumplit bő olajban kisütöm.

A kissé sózott májat lisztbe forgatom, majd mindkét felét kisütöm olajon, és egy másik serpenyőbe teszem.

A visszamardt zsiradékot 1 ek. vajjal, reszelt citromhéjjal, a citrom darabolt húsával, 1/2 dl borral főzöm össze.

Utána a májra öntöm, átforralom vele, majd tálalom a körettel.