Churros tejszínes csokoládéval

Churros tejszínes csokoládéval
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 16 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 teáskanál cukor
  • 4 db tojás
  • 1/2 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • a tejszínes csokoládéhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dl habtejszín
  • vaníliás porcukor
  • 16 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 teáskanál cukor
  • 4 db tojás
  • 1/2 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dl habtejszín
  • vaníliás porcukor

Elkészítés:

A tejet feltesszük melegedni a vajjal, a cukorral, és egy csipet sóval. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, hozzáöntjük a sütőporral összekevert lisztet. Ezután kevergetve addig pirítjuk a tésztát, amíg elválik az edény falától. (Pár percig kevergetve pirítjuk, nem kell félni, nem fog leégni.) Ezután a tésztát hagyjuk kb. 5 percig hűlni, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és robotgéppel simára keverjük a masszát. (Minden egyes tojással alaposan összekeverjük.) Az elkészült masszát ezután habzsákba, vagy kekszkinyomóba kanalazzuk.

Egy serpenyőbe olajat teszünk (bőségesen), majd felhevítjük. Ezután ízlés szerinti hosszú tésztacsíkokat nyomunk bele, majd szép pirosra sütjük a fánkokat. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük ki.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Ezután állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd szép simára keverjük.

A kisült fánkokat ízlés szerint még melegen meghempergethetjük vaníliás porcukorban, majd a tejszínes csokoládéval kínáljuk. (Frissen kisütve, melegen a legfinomabb, ezért érdemes közvetlenül tálalás előtt sütni.)

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva külde be. Köszönjük!