Carbonara spagetti

Carbonara spagetti
Elkészítési idő
3,0 13 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg spagetti
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 25 dkg sonka
  • 2 tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • 50 dkg spagetti
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 25 dkg sonka
  • 2 db tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors

Elkészítés:

A spagetti tésztát kifőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük.

Közben a tojást felverjük és elkeverjük 2 dl tejszínnel.

A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejszínes-tojásos keverékhez és jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint

Ezek a sonkát apróra vágjuk, majd megpirítjuk és a leszűrt tésztát hozzákeverjük.

A tojásos-tejszínes-sajtos elegyet ráöntjük, jól átforgatjuk és így sütjük tovább az egészet. Tetszés szerint díszíthetjük és tálalhatjuk.